četrtek, 23. avgust 2007

Novo mesto rož?

No, tole je ena novomeška cvetka o rožah. Verjetno vsi veste, kako so končale tiste prve, ki so jih enostavno obesli na most. V treh dneh jih ni bilo več.

Šli so še dlje. Kazensko so ovadili neznane storilce oz. vandale, ki so nepripete lonce pač pometali v Krko. Kot da kaj takega niso pričakovali? Povezava do novice.

No, še večji absurd pri temu pa je, da so tokrat na mostu nove rože. Tudi tokrat niso niti odstranili nalepke s kodo iz teglcov, so pa jih prišraufali na ograjo. Ob tej priložnosti pa je naš župan Muhič, v intervjuju na Radio 1 izjavil, da so na Kandijskem mostu postavili skrite kamere, ki bodo posnele tiste, ki bi spet pometali tegle v vodo. Za veliki finale je še dodal, da bodo storilce javno oznanili. Pozdravljeno 19 stoletje?

No, sej v končni fazi z rožami ni narobe nič, samo šli so waaay too far s tem. Sploh pa, ko 10 metrov od mosta vladajo stroji in cestarji. In to že kar nekaj časa, za tistih 30 metrov cevi??  

Da ne govorimo o preostanku mesta, ki je praktično gradbišče. Pri bivšem SDKju kopljejo že cca 2 tedna, na Prešernovem trgu spet rijejo, knjižnjica se še vedno obnavlja, na Rozmanovi se na veliko prenavlja fasado oz streho Krkine hiše, GVOjevci sredi dneva v mestu šarijo po jaških, na Kamencah tudi še ni vidt konca, na avtocesti proti NM so se sredi sezone lotili prenove in se čaka tudi do 20 minut zaradi zožanja... Še bi se dalo naštevat, samo kam to pelje? Kako je kdo sploh lahko prijavil Novo mesto na tekmovanje najlepših evropskih mest? Kjub vsemu kar je za poštimat v mestu, imajo čas za igranje z rožami in lovljenjem vandalov. Kako bi se reklo.. Sej ni res pa je?



Ko pogledaš nazaj, vidiš pa tisto prijetno stran Novega mesta, in to ob treh popoldan.



Delavcem je fajn..





1 komentar:

Anonimni pravi ...

Ker smeh okrog teh roz. :) Po moje ma nasa obcina glih prevec kesa da so sli se skrite kamere postavlat [smeh] ko pa majo vse drugo tko kul narjeno. :)