nedelja, 16. september 2007

Odbojkarice z Borutom Peterlinom

Včeraj sem dobil klic in prošnjo Boruta Peterlina za asistiranje pri današnjem fotkanju odbojkaric za koledar. Prvi del so naredili že zjutraj (jaz sem še spal po naporni noči), popoldne pa sem šel pomagat.

Gre za vsakoletni koledar z Novomeškimi odbojkaricami. Borut si je tokrat izbral lokacijo v Sokolskem (narodnem) domu. Treba je bilo poslikati 12 odbojkaric in trenerja v isti hiši, kar je precej velik izziv. Borut je mojster improvizacije, tko da smo to težavo hitro odpravl in večino popoldneva samo fotkal.

Punce so mele posla s frizurami in mejkapom, tko da smo fotkal eno po eno, nato pa še skupinsko. Samo delo je precej naporno, saj zahteva ogromno poskušanja in popravljanja, ponovnega kadriranja.. Z nekaterimi je bilo precej posla, z enimi smo končal zlo kmalu.














S sabo sem prinesel mašino za meglo, ki je pomagala pri par fotkah dodat tisto piko na i. Fotke so odlične, par jih kar izstopa. Sicer pa z uštimanimi modeli. oz odbojkaricami ni blo težav narest dobre fotke.



Tale se mi precej dopade zaradi svetlobe in sence..










Borutu se še enkrat zahvaljujem, ker me je vzel za pomoč, saj je to idealna izkušnja za učenje novih stvari.. Teh se pri njemu načiš ogromno.. Skratka z njim je zlo fino delat:) Sem pa dejansko prišel do zaključka, da me tovrstne fotke kar precej interesirajo, saj je ogromno "prostora" za izražanje in krojenje fotke po svoji meri.



Doris.. Tukaj se vidi kaj je počel Borut:) 30s ekspozicija.





Skratka, malo me je kar zmatralo to vse skupaj, punce pa verjetno tud.. Stat pri miru in delat kar ti reče fotograf niti ni tko lahko kokr zgleda:)

Mislim, da bo od fotk najboljše izpadla tista z Doris.. Bomo vidl:) Spodaj je pa še par fotk čisto tako, ko sem malce ukradel model:) Vse so narejene z obstoječo svetlobo, tako da so precej temne. Malo mi tudi nagaja monitor, saj ko fotke izvozim zgledajo temnejše... Celotna galerija fotk pa kot vedno na picasi.

Fotke so že objavljene na Borutovem blogu, cela galerija je pa tukaj.






5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Živjo! Že kar nekaj časa čekeram tvoj blog in mi je zanimiv, me fotografija tudi malo interesira tako, bolj v amaterskem smislu. Imam pa eno vprašanje, ker sem vizažistka, me zanima kdo je delal make-up odbojkašicam. Čisto tako informativno me zanima, drugače se pa tudi jaz s tem ukvarjam, tako da če kdaj potrebujete vizažista pri kakšnem projektu me lahko kontaktirate.

Lep pozdrav,
Maja

Anonimni pravi ...

aja moj mail: maja_melisa@yahoo.com

Jaka pravi ...

Lepo da spremljate blog, me veseli:) Kar se tiče teh zadev je tako, da tukaj nisem bil zraven, niti ne vem kdo se je dogovarjal. Verjetno kar same odbojkašice:) Make up in frizure je delala Karmen (ne vem točno kako se piše) iz salona Claudia, obleke pa so kreacije Nives Dančulovič, če se ne motim:) Če bom kdaj jaz oz. kdo drug potreboval tovrstno pomoč, te vsekakor kontaktiram!:)

lp,
Jaka

Marko pravi ...

Zavidam ti...=) Jaz bi tut sodeloval:D

Anonimni pravi ...

Oj! Hvala za odgovor, pa brez vikanja prosim, sm še mlada(24) :)
Velja, če kdaj kaj potrebuješ se le oglasi, drugače sm pa sodelovala že s playfulnessi, obratom(dan d)..
Uživaj pa spet kaj fajn napiši!
lp