nedelja, 16. september 2007

US V8 meeting v Brezovici

Prejšnji teden sem prek maila prejel vabilo na meeting ameriških V8 avtomobilov. Ker mene in Jureta precej zanima tovrstna tematika, sva šla v soboto tja v uč vržt bolide..

Stvar se je dogajala na parkplacu ene ogromne avtohiše, kjer sva ob kofetu opazovala nabirajoče člane. Jasno sva jih najprej slišala, potem šele videla.. Jasno, sej je V8..


No, na samem prizorišču je kar za sline cedit. 2 vrsti ameriških bolidov, ki sem jih prej videl bolj kot ne samo po TV. V živo so še bolj hudi.. Začnimo z 6 metrskimi cadillaci deVille letnik 72, Corvettami Stingray, Lincolni, Ford pickupi, raznimi Pontiaci..




Vmes je bilo en kup novejših bolidov - Od nove Corvette s 500+konji, Hummerja H1, razni Doge RAM-i.. Predstavili so se tudi gasilci, ki vozijo GMCjevega v8 terenca.



Meni osebno je bil zmagovalec dneva Chevrolet Camaro Z28, ki je uštiman v nulo. Ogromno detajlov, kroma.. Nobenga kiča! Tam sem skoraj vlačil čeljust po cesti.. Omeniti velja projekt "The War Camaro". Lastnik je vojak in je bil z njim na bojščih po Bosni in Afganistanu.. S tem
zablindiranim camarotom.. Hudo vidt..


No, za vogalom je blo vidt plapolajoče ameriške in konfederacijske zastave, pod njimi žar majstr.. Sledilo okrepčilo na šanku, obisk na štantu z vsem in svašta, kjer si je Jure končno ubodu šnolo in pas..


Vmes je blo kar nekaj navijanja mašin, kar se je slišalo orng impresivno.. Ob rohnenju tistih v8 mašin ti gredo samo kocine pokonci.. Skratka, od tam sva šla slabe volje in v sanjah in želji po ameriškem v8 bolidu... Enkrat.. Upam:)

p.s: tiste, ki vas tovrstna tematika zanima si poglejte celotno galerijo tukaj.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

The South will rise again! Sm še u filmu... grem mau Chargerja na sprehod pelat. GT4:)