nedelja, 9. september 2007

Koncert Na trgu

Po par mesecih mrtvila (z izjemo Jazzintya in par manjših dogodkov),je včerej mesto končno vsaj malo oživelo. Na Glavnem trgu so prepevali Versus, Urban & 4, Siddharta ter Dan D... Koncert je bil organiziran v domeni zavoda Tovarna.

Pred koncertom sem dobil še ponudbo za fotkanje za Novo ter Lady, ker njihov fotograf ne more.. Tako da je tole še ena dodatna izkušnja, čeprav ne ravno pozitivna. Paparazo stil mi ne sede:)

No skratka. karto sem dobil od Primoža Žižka (hvala še 1x!), v planu pa sem imel predvsem fotkanje. Versus so začeli točno, tko da sem prišel spet na zadnji komad. No ja, med pavzo sem šel preverit v VIP, kjer me je presenetila ponudba okrepčil - od koktejlov, piva, vina, žganja do toplega golaža.. Škoda samo, da je kruha zmanjkalo prekmalu.

Zanimal me je predvsem Urban (bivši Laufer), ki ga v živo še nisem slišal. Plato sem poslušal že doma, ampak v živo je to to.. Sicer je čisto svoj stil, ampak mi odgovarja.. Tko da pohvala organizatorju, da jim je uspelo prpeljat kaj takega vsaj enkrat v Novo mesto..





Na Siddharti sem se nadejal dobrih fotk, pa se je kmal končalo. Njihov (ne)prijazni roadie nas je namreč kmalu odslovil, češ da se fotka samo prve tri komade. Okej, sej ne rečem da se prepove fleš, samo da pa sploh ne smeš? Pfff, kot da so svetovno znan bend al kaj?



 
No, velja omenit nepopisno gužvo, ki je v tem času nastala. Gibanje proti odru je bilo praktično nemogoče, ena velika zamera organizatorju pa gre za samo 5 prenosnik WCjev, kjer je bilo po 5 10 meterskih kolon, tako da sem enkrat skoraj da šel raje na vogal.. Kje je tukaj računica ne vem..

No, za njimi Dan D. Naštudirano, uigrano, vrhunsko. Problem je samo, da se tega naveličaš. Vedno ista playlista, nobene novosti.. Ponavadi tudi samo dva komada iz starejših plat, ki so drugače vrhunske (Igra naprimer). Škoda!














Zaključek.. Male roke s Tomijem, raja znorela. Nato pa hvala lepa in lahko noč. Hrane je zmanjkalo, tako da se je fino upasal topel in masten burek pri Šiškotu:)





Celotno galerijo si lahko pogledaš tukaj.



Ni komentarjev: