petek, 7. september 2007

Nokia pride iz servisa // nadaljevanje

Okej, minilo je več kot 5o dni, 4x sem telefon nesel nazaj. Nazadnje je prišel nazaj isti, sepravi kao popravljen, a ker je bilo čez rok, sem zahteval novega. (No, pa napisali so, da so krivi podatki). Supr, še en teden brez.

Danes je prišel nazaj nov, kot je zakonsko določeno. V roke sem dobil novo Nokio, zraven so mi dali še novo baterijo in nov zadnji pokrovček. Se mi je kar fino zdelo.

Pridem domov, opravim prvi klic, nakar sredi pogovora nagravžno brenčanje iz zvočnika. Telefon se ni odzival, niti knof za ugasniti ni delal. Baterija ven in not.

Nato sem si uvozil podatke (imenik, sporočila in par programov) in si na novo postavil Mail for Exchange (odjemalec epošte). Najprej niti nisem opazil, a čez par minut me šokira - dobil sem telefon z nemško tipkovnico!!! To je blo pa čist too much! Najprej se pojavi nov simptom, ki ga prej ni bilo, nato pa še nemška tipkovnica? Kako naj komu sploh kdaj prodam tak telefon? Da ne govorim o tem, da so znaki postavljeni drugje, se pravi kjer je zdaj narisana afna imam pomišljaj.

Totalno sem razkurjen in jutri kličem na Teleray ter zahtevam nov telefon v škatli z novimi papirji. Preseda mi menjavanje bolj ali manj v pizdi nadomestnih telefonov za 100€, medtem ko telefon za 300€ poseda po servisih.

Skratka, začelo se je prelepo, da bi blo res.. Hvala ti Teleray // Danke Teleray.




3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Brez zamere, ampak res ne vidim nobene koristi od tako dragih telefonov. Itak, da crkujejo in tudi bojo, da o hitrosti delovanja niti ne govorim. Sicer pa je nokia ratala precej podn, kar se tiče telefonov. Ni več to kar so bili razni 55xx ipd.

Jaka pravi ...

Np, ni zamere. Ampak, telefon sem kupil z razlogom. Zaradi prednosti, ki jih omogoca sistem symbian 9.1, zaradi sinhronizacije, zaradi moznosti povezave na exchange strežnik, zaradi mobilnosti skratka. Denarja zanj mi ni žal. Pri vsem tem gre samo zato, kakšno podporo dobiš pri takšni stvari. In verjamem da nisem edini. Je pa res kar si rekel, včasih tega ni bilo. To je bil prvi telefon sploh, ki sem ga nesel na servis...

Anonimni pravi ...

Teleray so navadne barabe. Na Nokiji se je pokvaril gumbek. Ker nisem iz Ljubljane, sem prosil da mi PROTI PLAČILU pošljejo novi gumb in si ga bom zamenjal. In so rekli, da ne gre, da samo oni zamenjajo. Seveda, zaračunajo 10 eurov (gumb sam zanesljivo ni vreden več kot 1 euro). Sem rekel da sem iz Maribora, pa so rekli, da ne gre drugače, da ga pošljem. Torej bi bil dva tedna brez mobitela, samo zato ker barabe hočejo zaslužiti devet eurov.