sobota, 28. julij 2007

Kako smo šli v makro...

Tko, jst sm se odloču, da začnem z današnjim dnem.. Za nazaj je brez veze nekej pisat, ker itak ni aktualno in zanimivo.

Torej, kako se je vse začelo s to makro fotografijo.. Ker si moj žep ne more privoščit solidnega makro objektiva na Olympus 4/3 sistemu, sem šel v iskanje za cenejšo alternativo. Bral in eksperimentiral sem z obrnjenimi objektivi, pa se mi ni dopadlo.

Po naključju sem naletel na en super deal na nemškem ebayu, in sicer na makro obročke z začetno ceno 4,9€. Ker sem bil edini bidder, sem jih dobil za omenjeno vsoto, prištet je blo treba samo še poštnino, ki je bila 8 funtov.. Kar drago, ampak ni blo izbire.. Zadevo sem plačal prek PayPal sistema (hvala mami za kreditno:) ).
Isti dan sem našel še par poceni zadev, in sicer sem si ubodel še sinhro kabel za fleš FL-CB05, ki pri nas velja oderuških 100€ (zanj sem dal s poštnino vred iz Švice slabih 60€) in pa še adapter za montiranje Pentaxovih PK objektivov na 4/3 sistem, ki sem ga nabavil pri bratu Kitajcu.. Roba je uglavnem pršla po dobrih dveh tednih, s carino ni bilo težav..  

Zadevca je sila preprosta, sami obročki so brez kakršnega koli stekla, sestavljeni pa so iz treh delov, ki jih kombiniraš. Testiranje je sledilo takoj, z malce igranja z zaslonko in flešom pa je ratalo kar nekaj dobrih fotk. Po stanovanju sem pograbil kar je prišlo pod roko in fotkal.. Vse kar se drugače zdi dolgočasno, zgleda pod veliko povečavo čist nekej druzga.. Zanimivo skratka:)




Da ne nakladam preveč nej fotke povejo svoje.. Preostanek serije si lahko pogledate tukejle.






Ni komentarjev: