četrtek, 20. maj 2010

Demonstracije, ki to niso bile.

Ne bom kaj dosti pisal o samem ozadju, ker je slovenski medijski prostor v zadnjih dneh prepljavljen z obtoževanjem in prelaganjem odgovornosti.

Dejstvo je, da smrdi ena in druga stran, dejstvo je (zaskrbljajoče), da Slovenija premore en kup mladih primitivcev, ki so priložnost izkoristili za obmetavanje lutk, pardon, policajev, dejstvo je, da smo mladi izgubili vso kredibilnost in možnost konstruktivnega dialoga, zahvaljujoč določenim akterjem na vrhu študentskih organizacij, ki razmetavajo z našim denarjem, ki bi lahko bil koristno porabljen za štipendije, študentske postelje, ali pa financiranje drugih društev, ki denar dejansko porabijo študentu v dobro.

Kakorkoli, bil sem tam zaradi fotk, predvsem pa me je bilo sram! Upam, da bodo tisti posamezniki, ki so metali zadeve v parlament, kazensko odgovarjali!2 komentarja:

Anže Osterman pravi ...

Je težko enačt policaje z lutkami na protestu kjer je 70% mladoletnih oseb, otrok. So se obnašal ''ambientu'' primerno. Razlika je na kkšni tekmi kjer (če si jih že kdaj vidu) uporabjo fizično silo na polno.
Anyway, kul fotke...

Travel-PB pravi ...

Dobre fotke in dober foto blog.

Se pa kar nekako strinjam s prejšnjim komentarjem - namreč vsaka čast policajem, da niso odgovorili na provokacije. Ne pravim, da morda ne bi bilo bolje, da bi, ampak potem bi pa padalo vsepovprek. Razbitih betic bi bilo na pretek.
Tudi jaz upam, da je/bo kaka ovadba padla proti najbolj zagretim metalcem granita.