petek, 24. oktober 2008

Hvala Tušmobil!

Danes odhajam na enotedenski trip v Anglijo, pa sem prej še spotoma preveril, koliko vržejo SMSi iz UK. Gospodična na helpdesku je prijazno pobrskala po računalniku, nato pa me seznanila z dejstvom, da Tušmobil sploh nima pogodbe v Angliji?!?!?!? Pa lep dan na koncu?

Glede na to, da plačujem 50€ mesečno Tušu, pa da ne pokrivajo ene večjih držav v Evropi, se mi zdi sramotno.. Ne rečem neke manjše države, sam to je pa višek! Kaj lahko človek en teden v tujini brez telefona? Lahko kot uporabnik zahtevam odškodnino za kaj takega? Ali pa vsaj manjšo naročnino ta mesec?

Kakorkoli, se oglasim s kakšnim fotomaterialom iz Anglije, natančneje iz Suffolka, severno od Londona. Over and out;)

11 komentarjev:

Janez Mikec pravi ...

Kaj počneš, da plačuješ 50 € ? :) Na SiMobilu izbereš paket Orto u nulo in imaš klice ter sms-e v simobil zastonj, v druga omrežja (mobitel ali stacionarna) pa 10 centov ;)

Anonimni pravi ...

@janez mikec: samo si pozabil povedat da je samo prvih 1000 minut v omrežju simobil ter prvih 1000 SMS-ov zastonj, kar je več se plača po veljavnem ceniku + dodatno plačaš nekaj malega za prekoračitev teh 1000 min/sms. Je pa to markentiška poteza ja, da reklamirajo da imaš kao "zastonj" klice ter sms-e..

sym.on pravi ...

pri tušmobilu dobiš za 50€ 1000min pogovorov, 500 sms-ev in 50 mms-ev. Vendar moraš plačati 50€ na mesec!

Pri simobilu pa imaš za 10€ 1000 min v simobilovo omrežje (ki je vse večje) in 1000 sms-ev. Kaj se vam bolj splača...ne vem če je vredno dajati 40€ več za praktično isto ponudbo. Moramo priznati, 1000 sms-ev in 1000 min je zelo veliko. Drugače pa se prekoračitev plača po stalnem ceniku t.j. npr.: sms=0,1€.

Drugače pa ima simobil še eno prednost = signal. Ne le pokritost (ki je enaka kot pri mobitelu) ampak predvsem dostopnost. Ker ima tušmobil zakupjeno samo določeno širino na oddajnikih se kaj kmalu lahko zgodi, da je uporabnikov na oddajniku preveč. Signal sicer je, a sprejemanje in oddajanje klicev je onemogočeno. Pa še to, ko je mobitelovih uporabnikov več kot tušmobilovih, mobitelovi izpodrinejo tušmobilove, saj so prioritetni.

Drugače pa smo iz tujine pojava z nedosegljivostjo signala (signal je a klicati ne moremo) že čisto navajeni. Primer: letališče Stansted v Londonu.

Anonimni pravi ...

hmmmmm? js sm brez naročnine (drgač znese še ne 5e), mam 3000 zastonj sporočil, v tujini lovii od boga (pa še ni tok drago), s klici povprečno, glede na to da kličem vsak dan po 30min s tem, da so vikendi zastonj, moj račun znese še ne 10evrov na mesec. Pa še folk na simobilu je zlo vredi
Aja da naredim mal reklame - njihov neomejeni instant internet (ker mamo pač probleme s stacionarno povezavo in pogodbami) pokritost - božanska pa še hiter je. sicer ni glih za filme dol vlečt ampak za to kar jst rabm interner - od boga, pa še ceneje je

lp

Marko pravi ...

k ni en teden že mim, jaki? (+kr nekej dni za obdelavo?) :) :D

Ziga pravi ...

Me zanima katerga operaterja uporablja G. Mirko Tuš, glede na to, da kr neki svojga cajta preživi v rezidenci u Braziliji :)

Janez Mikec pravi ...

@ ziga,
Mirko si je že zrihtu dobre cene gostovanj, tam kamor hodi kajtat :)

Anonimni pravi ...

Tušmobilovi uporabniki v Veliki Britaniji gostujejo v omrežju Vodafone.

(Cena klica le 0,3204 €/min. Mobitel in Si.mobil zaračunata 0,5500 €/min.)

malimili pravi ...

Napaka, da si v Tušmobilu. Ne vem s čim so te prepričali :)
Drugače pa kapa dol za tvoje delo!

Jaka pravi ...

Nak, Tušmobil v tistem času, ko sem bil gor, ni imel gostovanja z nobenim operaterjem...

Anonimni pravi ...

V veliki britaniji je roaming možen od 9.12.

Tušmobil ima 160 podpisanih roamingov, od tega 80 aktivnih. Ko operater podpiše roaming je od drugega operaterja odvisno kdaj bo mu roaming vklopil. Naprimer Tušmobil je čakal italijanskega operaterja TIM kar 1 leto da je vključil gostovanje za Tušmobilove uporabnike.

Trenutno Tušmobil še nima vključenih gostovanj v pomembnih državah: Nizozemska, Portugalska, Danska, ZDA in Avstralija. V vseh teh državah je roaming že podpisan, aktivni pa bodo najkasneje čez 3 mesece.