ponedeljek, 29. september 2008

Photosession z Društvo mrtvih pesnikov - DMP

Fantje zdaj pripravljajo izid novega singla Kisik, tako da je ta session tematsko obarvan in se bolj ali manj nanaša na to iztočnico. Glede na to, da 5 minut pred začetkom fotkanja niti nisem vedel kaj in kako, sem z rezultati finofajn zadovoljen. V kratkem bodo tudi ostale fotke naogled na www.dmp.si ter okoli po medijih. Morda pa tudi kak poster:)

Mnenja? Večina očitkov je letela, da so fotke morda pretemne, samo se mi zdi, da sem dosegel tisti "filing" fotke...

P.S Hvala Marku Pircu za posojo drugega fleša;) 

P.P.S prve objave so že na 24ur.com







15 komentarjev:

Janez Mikec pravi ...

Kisikove maske na 3. sliki mogoče premalo pridejo do izraza?

Jošt Franko pravi ...

Ja tudi mene to precej zmoti. Drugače pa dobro!

Jaka pravi ...

Jap, res je. Žal so te kisikove maske vse kar smo imeli.. Je pa res da so take kot so, morda bi cev rešila zadevo..

lp

Kristijan Škrlec pravi ...

men so dobre

Denis Zupan pravi ...

Sem vidu fotko na 24ur vceraj. Fotke pravzaprav niso pretemne, ampak prekontrastne, oz. crnine prevec navite. Stvar bi lahko popravil z maskiranjem v PSju, tako, da bi samo crnine na obrazih posvetlil. Drugace pa vredu, pohvalno.

Anonimni pravi ...

meni so tud zlo všeč. sploh prva in zadnja. odlična kombinacija.

Anonimni pravi ...

Fotke so ok z nekaj napakami. Kot je že Denis povedal so prekontrastne. Potem enemu tam iz prsta raste neki dimnik. Bend deluje zelo neusklanejo. Eni se smejijo, drugi so resni, eni celo "grozni". Pri predzadnji se je eden izmed članov skril za drugega, tako je padla senca od fleša na njega.
Komletno je zanimiva ideja, le pri izvedbi je malo zaškripalo. Te 5. min priprava variante ponavadi niso kul. Jaz se na podobne zadeve pripravljam vsaj teden dni. Enako tudi bend.

Anonimni pravi ...

Fotke so živa jajca. Žal.

Jaka pravi ...

Huh, saj bi se moral na to pripravljat vsaj par dni, pa sem dobil klic dan pred sešnom. Zato sem s tem zadovoljen, je pa dejstvo, da bi se marsikaj dalo izpeljati boljše..

@Anonimni, ko utemeljil svoje besede, sprejmem kritiko.. Do takrat se pač vzdrži komentarja, če je to vse kar lahko rečeš.

lp

Anonimni pravi ...

Jaka, od tebe sem pač pričakoval več. Če bi bile od nekega Lojza Novaka bi rekel, da so fotke v redu, a ker so od tebe, lahko rečem, da so podpovprečne ker si sposoben precej več. DMP za moje pojme ne prikažejo v pravi luči, obdelava mi ni preveč všeč, tudi ostrina recimo na zadnji fotki ni takšna kot bi morala bit.

lp

Jaka pravi ...

@Anonimni, daj se vsaj predstavi, da vem s kom govorim.

Verjamem, da komu fotke pač ne potegnejo in vsaka kritika je dobrodošla. Blog pišem zato, da dobim nazaj kak argumentiran feedback (tvoj recimo to ni.. Če ne moreš argumentirat, pač reci da ti ni všeč, pa bo tudi ok), ker se konec koncev le tako lahko "upgrejdam" in popravim v naslednjih projektih.

Sam sem s tem sešnom precej zadovoljen, prav tako bend in pa založba, kar je pomoje precej dober pokazatelj, se ti ne zdi?

Pa še glede ostrine na zadnji fotki.. Basist je oster, tako kot sem želel. Sej nikjer ne piše, da mora cel bend bit na sliki v ospredju in oster...

LP
Jaka

Alja Skrt pravi ...

Men se tud zdi da je glavno da si ti zadovoljen,pa naročik seveda.
Lepe fotke,ta druga od zgorej dol mi je pa najboljša:)
Lp

Povšo pravi ...

meni so všeč močni kontrasti. prva in zadnja zmagajo.

Unknown pravi ...

čaw, slučajno me je zaneslo med brskanjem po netu na tvoj blog... res maš super fotke! tud te od dmpjev so super- včasih tudi bolj nabit kontrsat naredi super fotko tako da ne vem čemu ostale pripombe :)! bolj kot dmp so mi padle koncertne fotke v oči... maš filing ;) d best!

Anonimni pravi ...

Portraits originaux.
Belle composition et l=belle lumière.